Kezdőlap  Cikkek  Üzenőfal  Köszönet  Kapcsolat    *** *** ***
Kérem támogassa
Ön is az oldalt!
 

Puskás az aranylabdás Cannavarót is háttérbe szorítja

 

Joó Gábor
2006. 11. 17., 12:40

Vezércikkben hozták a külföldi weboldalak Puskás Ferenc halálhírét. A legjelentősebb spanyol, olasz, angol és francia újságok nagy tisztelettel írnak a futballtörténet egyik legjobbjáról. Németországban viszont nem búcsúztatták nevéhez méltóan.

Európa összes jelentős futballnemzetében Puskás Ferenc halálával kezdődnek a sportoldalak. A péntek reggel, 79 évesen elhunyt volt világklasszis futballistáról szóló cikkel indul a legjelentősebb spanyol, olasz, angol, német és francia futballmagazin, illetve napilap weboldala.

"Aranylábú őrnagy"

Természetesen Spanyolországban foglalkoznak legrészletesebben Puskással, volt klubja, a Real Madrid több cikket is közöl róla a realmadrid.com-on. Az egyikben az egyesület jelenlegi elnöke, Ramón Calderon és egykori csapattársa, Alfredo Di Stefano búcsúztatja.

"Elhunyt a mítikus Puskás" - írja a madridi Marca, és az életrajzi cikk kiemeli, a 20. század legjobb góllövője távozott: 528 hivatalos meccsén 512 gólt szerzett, 372 meccsen 324-et a Realban, aminek mezében négyszeres spanyol gólkirály és kétszeres BEK-győztes volt. A főváros másik fontos újságja, az AS "Meghalt Puskás, az aranylábú őrnagy" címmel kezd a játékos külföldön elterjedt, Száguldó őrnagy becenevére utalva.

A madridi lapokban Puskás háttérbe szorítja Fabio Cannavarót is, pedig a Real Madrid védőjéről épp pénteken derült ki: övé lesz az idei aranylabda.

"De micsoda bal"

Olaszország első számú sportújságja, a Gazzetta dello Sport weboldalán "Isten veled, legedás Puskás" címmel szerepelt vezetőként életrajza, illetve megjelent egy néhány perces videó is a futballista pályafutásáról.

Az angol BBC a kezdőlapjára tette Puskás Ferenc portréját, a sportrovat vezető cikke foglalkozik a halálával, és olvasható egy nem mindennapi nekrológ is.

"Puskás különös játékos volt: alacsony, köpcös, hordótestű és túlsúlyos, nem tudott fejelni, és csak ballal tudott rúgni. De micsoda bal volt az. Hasonlóan technikás játékost nem láttak Angliában 1953-ig, amikor a Wembley-ben kapitányuk, Billy Wright a levegőt rugdosta, miközben Magyarország 6-3-ra elverte az addig hazai pályán legyőzhetetlen angol válogatottat."

A bbc.co.uk-n Puskás magyarországi klubstatisztikájáról is írnak, 354 meccsen 357 gól a Honvéd mezében.

"Adieu, Monsieur Puskás"

"Elhunyt a nagyszerű magyar" - írja a skysports.com cikke, és kiemeli: 84 válogatott találkozó, 83 gól, ami jobb Peléénél is.

A France Football honlapja Puskás fotójával és életrajzával kezdődik - "Puskás Ferenc nincs többé". A vezető francia napilapban, a L'Equipe-ben "Adieu, Monsieur Puskás" ("Viszlát, Puskás úr) a felütés, csak az furcsa kissé, hogy az adatbankban középpályásként tüntetik föl minden idők egyik leggólerősebb csatárát.

"Puskás Ferenc halott"

A német kicker.de a száraz "Puskás Ferenc halott" címet választotta, ráadásul azt a képet tette ki, melyen Puskás az 1954-ben, Németország ellen elveszített vb-döntő után kezet fog a nyertes csapat kapitányával, Fritz Walterrel. A magyar legenda háttal áll a kamerának.

A bundesliga.de-n nem lett vezető Puskás halálhíre, az ország legnagyobb sportlapja, a Sport Bild honlapján szintén nem.

 

Forrás: Index


Design By: SZLOBILACI-Studio 2006-2024       Webmester: webmester@szlobilaci.hu