Kezdőlap  Cikkek  Üzenőfal  Köszönet  Kapcsolat    *** *** ***
Kérem támogassa
Ön is az oldalt!
 

December 9-én lesz Puskás gyászszertartása

 

Index/MTI
2006. 11. 17., 15:50

Nemzeti gyásznappá nyilvánította a kormány a pénteken elhunyt Puskás Ferenc gyászszertartásának napját. A futball-legendát december 9-én búcsúztatják.

Nemzeti gyásznap lesz Puskás Ferenc temetésének napja, jelentette be Danks Emese kormányszóvivő péntek délután. Az MTI nem sokkal később megtudta, a péntek reggel elhunyt, volt világklasszis futballista szertartása december 9-én, szombaton lesz.

Egyeztettek

A Puskás Ferenc Kegyeleti Bizottság család által felkért vezetője, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke egyeztetve a családdal, valamint a többi taggal jelölte ki a legendás labdarúgó gyászszerttartásának napját.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter Puskás Ferenc ezredest a Magyar Honvédség halottjává nyilvánította. A 79 évesen meghalt exsportoló a Honvédban kezdte pályafutását a negyvenes években, és 1956-ig az egyesület játékosa volt.

Példa a katonáknak is

"Több évtizedes sportolói és sportvezetői életműve alapján - amely példaként szolgál a HM összes katonája előtt is - a honvédelmi miniszter kezdeményezte Puskás Ferenc ezredes kinevezését posztumusz dandártábornokká" - áll Szekeres közleményben, ami felidézi a legendás labdarúgó karrierjét.

"Puskás Ferenc 1949. december 1-jétől hivatásos katona volt, az 1956-os forradalom idején külföldön maradt. Távozása után tartalékállományba helyezték, 1992. szeptember 3-án rehabilitálták. Ekkor kapta meg az alezredesi rendfokozatot, majd 1995-ben ezredessé léptették elő" - emlékeztet a kommüniké, jelezve, hogy a "Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség nevében őszinte együttérzéssel osztozunk családjával a Puskás Ferenc ezredes elvesztése miatti gyászban."

Megemlékezések pénteken és hétvégén is

A Budapest Honvéd, Puskás egyedüli magyar klubja pénteken 17 órától csendes megemlékezést tart a Bozsik Stadionban, tavasszal pedig emléktornát rendez a futball-legenda tiszteletére.
Puskás a Honvédban 354 meccsen 357 gólt szerzett, és öt bajnokságot nyert az ötvenes években.

Szintén pénteken, 18 óra 30 perckor a Magyar Labdarúgó Szövetség székházánál gyertyagyújtással emlékeznek a világ egyik legkiemelkedőbb játékosára - áll az MLSZ honlapján. A tiszteletadáson, ami a Puskás-emlékhelyen lesz, mindenki részt vehet, aki egy szál virággal, mécsest gyújtva kívánja kifejezni tiszteletét.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottsága arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a hétvégén valamennyi osztályban az összes bajnoki mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik Puskás Ferenc halála miatt.

A bírókat külön megkérték arra, hogy - ahol erre lehetőség van - a műsorközlővel korábban mondassák be a gyászszünetet annak érdekében, hogy a szurkolókat időben tájékoztassák és mindenhol méltó módon lehessen emlékezni a futball-legendára.

 

Forrás: Index


Design By: SZLOBILACI-Studio 2006-2024       Webmester: webmester@szlobilaci.hu