Kezdőlap  Cikkek  Üzenőfal  Köszönet  Kapcsolat    *** *** ***
Kérem támogassa
Ön is az oldalt!
 

A Real Madrid Puskásnak ajánlotta szombati győzelmét

 

Index
2006. 11. 19., 14:08

A Real Madrid a pénteken elhunyt Puskás Ferencek ajánlotta a szombati, Racing Santander elleni bajnoki győzelmét. A találkozó előtt a szurkolók némán hallgatták a klub himnuszát, majd 78 000 ember skandálta egyszerre a magyar játékos nevét.

Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegve, gyászszünettel kezdődött a spanyol labdarúgó-bajnokságban a Real Madrid-Racing Santander mérkőzés. A madridi játékosok fekete gyászkarszalaggal léptek pályára. A fővárosi klub hivatalos honlapján a találkozó beharangozójában a futballisták úgy nyilatkoztak, szeretnének győzelemmel tisztelegni a Real legendás futballistája, Puskás Ferenc előtt.

A gyászszünet alatt a jelenlévő 78 000 néző dermedt csendben hallgatta a Real centenáriumi himnuszát, melyet egy darab csellón játszottak el. A himnusz után pedig valamennyi néző a péntek hajnalban elhunyt Puskás nevét skandálta, miközben a Bernabeu Stadion óriáskivetítőjén a fantasztikus futballista életének legemlékezetesebb pillanataiból mutattak be részleteket.

A találkozón aztán hamar bebizonyosodott, hogy a madridiak nem csak a levegőbe beszéltek és győzelemmel akarnak elbúcsúzni egykori klasszisuktól. Az 5. percben Reyes átadását követően Sergio Ramos volt eredményes, aki a gól után megcsókolta a fekete gyászkarszalagot és az ég felé mutatott.

A folytatásban is aktívabb volt a hazai együttes, és Reyes valamint Diarra góljaival már 3-0-ra is vezetett, végül a vendégek Garay góljával tudtak szépíteni. Az ünnepélyes hangulatba csak Guti rondított bele, akit a 88. percben kiállított a játékvezető.

Raúl Gonzalez, a madridiak csapatkapitánya a lefújás után azt mondta, hogy a Real játékosai már a mérkőzés előtt eldöntötték: a santanderiek ellen Puskás emlékéért is játszanak majd és a sikert az Aranycsapat fantasztikus futballistájának ajánlják.

Puskás Ferenc 1958 és 67 között volt a Real Madrid játékosa. A spanyol klubbal hatszor bajnok, kétszer Király Kupa-, háromszor BEK-győztes volt.

 

Primera Divisón, 11. forduló:

Real Madrid-Racing Santander 3-1 (1-0)
gólszerzők: Sergio Ramos (5.), Reyes (58.), Diarra (73.), illetve Garay (76.)
kiállítva: Guti (88., Real Madrid)

 

Forrás: Index


Design By: SZLOBILACI-Studio 2006-2024       Webmester: webmester@szlobilaci.hu