Kezdőlap  Cikkek  Üzenőfal  Köszönet  Kapcsolat    *** *** ***
Kérem támogassa
Ön is az oldalt!
 

Hosszú lesz Puskás Ferenc utolsó útja

 

Index/MTI
2006. 11. 24., 16:05

December 9-én, szombaton a Puskás Ferenc Stadionban 16 órától egyórás gyászünnepséggel adóznak Puskás Ferenc emlékének. December 7-én a Bazilikában ravatalozzák föl, majd itt is helyezik örök nyugalomra hamvait, két nappal később.

Puskás Ferenc gyászszertartásának menetét jelentették be pénteken, a Magyar Sport Házában tartott sajtótájékoztatón.

A megemlékezés menetrendjét Koltay Gábor filmrendező, a Kegyeleti Bizottság művészeti vezetője ismertette: Puskás Ferencet december 7-én, aza két hét múlva, csütörtökön ravatalozzák fel a Szent István Bazilikában. Itt délelőtt tíz és este nyolc óra között bárki leróhatja tiszteletét.

December 9-én, szombaton a Puskás Ferenc Stadionban 16 órától egyórás gyászünnepséggel adóznak a Száguldó Őrnagy emlékének, akinek hamvait ágyútalpon szállítják a létesítménybe.

A 38 ezer embert befogadni képes stadion kapuit 14 órától nyitják meg.

Körülbelül 17 órakor indul a gyászmenet: a Maratoni Kapun keresztül az Istvánmezei út felé haladnak a gyászolók, majd a Dózsa György úton a Hősök terére tartanak, ahol katonai tiszteletadással búcsúztatják a Honvéd és a Real Madrid egykori klasszisát.

Ezt követően az Andrássy-József Attila-Hercegprímás útvonalon halad tovább a menet egészen a Szent István Bazilikáig, ahol hagyományos római katolikus gyászszertartással vesznek végső búcsút Puskás Ferenctől.

A Magyar Televízó 1-es és 2-es csatornája, valamint a Duna Televízió is élőben közvetíti a megemlékezést.

 

A nemzet búcsúzik Puskástól

December 9-én az egész magyar nemzet vesz búcsút a múlt pénteken elhunyt Puskás Ferenctől, az Aranycsapat legendás kapitányától. "A nemzet halottját temetjük. Méltóságteljes, civilizált, békés megemlékezést szeretnénk. Arra kérek mindenkit, hogy még egyszer, utoljára, töltsük meg a Puskás Ferenc Stadiont" - jelentette ki a Magyar Sport Házában tartott pénteki sajtótájékoztatón Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki a család felkérésére a Puskás Ferenc Kegyeleti Bizottság vezetője.

 

Forrás: Index


Design By: SZLOBILACI-Studio 2006-2024       Webmester: webmester@szlobilaci.hu