Kezdőlap  Cikkek  Üzenőfal  Köszönet  Kapcsolat    *** *** ***
Kérem támogassa
Ön is az oldalt!
 

Búcsú Puskástól a Kossuth téren, a stadionban, a Hősök terén és a Bazilikában

 

MTI
2006. 12. 08., 22:39

A nemzeti gyásznap, Puskás Ferenc temetésének napja reggel kilenckor kezdődik a zászlófelvonással, majd a Puskás-stadionban megemlékezéssel, a Hősök terén katonai tiszteletadással folytatódik, aztán a Szent István Bazilikában ér véget a misével és a szertartással.

A csütörtöki koszorúzás után szombaton több tízezren vehetnek búcsút a november 17-én elhunyt Puskás Ferenctől, az Aranycsapat legendás labdarúgójától.

A Szent István-bazilikában a közjogi méltóságok, politikusok, sportvezetők után több ezren rótták le kegyeletüket. A Puskás Ferencról elnevezett stadion lelátóin 40 ezren foglalhatnak helyet, de Schmitt Pál, a Kegyeleti Bizottság elnöke jelezte, ha szükséges, a játéktér körüli futópályán is biztosítanak helyet.

A nemzeti gyásznap hivatalos programja kilenc órakor a Kossuth téren kezdődik, ahol katonai tiszteletadás mellett előbb felhúzzák a Magyar Köztársaság lobogóját, majd félárbocra eresztik.

A Puskás Ferenc Stadion kapuit 14 órakor nyitják ki. Az egykori Népstadionban 16 órától sorrendben Schmitt Pál, majd Ramon Calderón, a Real Madrid elnöke, a jó barátok képviseletében Szepesi György, az MLSZ tiszteletbeli elnöke, zárásként pedig vagy az UEFA-t, az európai szövetséget képviselő Michel Platini, vagy a spanyol szövetség elnöke, Angel Maria Villar búcsúzik. Az Aranycsapat nevében pedig Buzánszky Jenő köszön el Puskás Ferenctől.

Ezt követően a gyászmenet elindul a Hősök terére, ahol fél hattól a Magyar Honvédség búcsúzik dandártábornokától.

A Szent István-bazilikában 19 órakor kezdődik a gyászmise, majd a temetés. Itt Sólyom László köztársasági elnök, Lamperth Mónika sportért felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Joseph Blatter, a FIFA, a nemzetközi szövetség elnöke és Juan Antonio Samaranch, a NOB korábbi vezetője, valamint Kisteleki István MLSZ-elnök mond beszédet.

A temetés fél kilenc körül kizárólag a családtagok részvételével kezdődik, a kívül maradó érdeklődőknek óriáskivetítőt állítanak fel.

 

Forrás: Index


Design By: SZLOBILACI-Studio 2006-2020       Webmester: webmester@szlobilaci.hu